Vet du vad som väntar vid en spabehandling

Massage: Detta kan inkludera Svensk Massage och bindvävsmassage och allt däremellan. Detta görs med ett sortiment av oljor för olika effekter. Dessutom kan aromaterapi ofta kombineras med bra spabehandlingar. Många orter har sina egna “signatur” massage.

Hot Stone Therapy: Användningen av heta stenar för massage och akupressur har blivit en stapelvara på nästan varje spameny i hela världen.

Ansiktsbehandling: Detta kan vara genom milda rengöringsmedel och massage eller genom Botox. Det finns lika många varianter av ansiktsbehandlingar som det finns massage.

Inpackningar: De flesta inpackningar inkluderar naturläkemedel såsom lera eller tång och paraffin. Idéerna är att rengöra huden och strama upp den.

Saltskrubbning: Detta är en åtgärd som används för djup exfoliering av torkade eller döda hudceller. Det görs främst genom borstning av salter på kroppen och ofta från Döda havet för deras superhöga mineralinnehåll eller genom vissa naturläkemedel som skrubbas in såsom med mandel eller valnötspasta.

Akupunktur/Akupressur: Detta har visat sig lindra alla typer av sjukdomar och störningar, inte bara i huden.

Tarmsköljningar: Även om detta kanske inte verkar det mest behagliga och kanske inte är det men det är en av de mer effektiva metoderna för att avlägsna toxiner från människokroppen. Vanligtvis utförs detta i en serie av 6 eller fler sessioner. Detta ligger högt upp på listan på de flesta wellnessklinikerna och medicinska resmålen.

Ayurveda: Med hjälp av en holistisk filosofi som går omkring 5000 år sedan använder den naturläkemedel och beprövade metoder. Ayurveda har blivit en erkänd behandlingsalternativ för medicinska frågor samt ett avkopplande spafavorit.

A young man preparing ayurvedic medicine in the traditional mann

Aromaterapi: Den grundläggande begreppet avser den terapeutiska användningen av eteriska oljor baserade på den specifika helande för varje olja i sådana behandlingar sav massage.

Paraffin: Paraffin är en mjuk flytande vax med viktiga oljor. På grund av sin värmeledande förmåga och fuktbevarande egenskaper är det den ingrediens som oftast används för att återfukta, mjuka upp torr hud i ansikte eller händer och fötter före pedikyr. Resultatet är en mjuk, återfuktad hud som saknar sprickor eller torra fläckar.

Reiki: Reiki är en japansk teknik för läkning och stressbaserad på rörelsen av energi och dess praxis växer stadigt i popularitet i spa i USA.

Shiatsu: Det är på ganska mycket likt massage som en blandning mellan Hot Stone och svenska massage. Tekniken är en kombination av diagnos och terapi. Med bara sina handflator och fingrar, särskilt tummen kan man identifiera problemområden på klienten, inklusive blockerade toxiner och muskelproblem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *