Vad är Power Plate

Nasa använder Power Plate.
Godkänd som medicinsk utrustning december 2005.
Officiell samarbetspartner till Svensk Idrottsmedicinsk Förening 2005.
Världens enda träningsmaskin som har som har fått fem olika utmärkelser.

Power Plate framkallar naturliga reflexer
Människokroppen har naturliga reflexer såsom ögonlocksreflexen, beröringsreflexen och sträckningsreflexen. Sträckningsreflexen är den som framkallas när en läkare slår till ditt knä, detta gör att man sträcker ut benet. Power Plate genererar en kontinuerlig sträckningsreflex till alla berörda muskler. Denna reflex kallas tonisk vibrationsreflex.

Power Plate genererar 30 – 50 reflexer per sekund
Den vibrerande plattan som man gör övningarna på sträcker ut musklerna och den s.k. toniska vibrationsreflexen aktiveras. Power Plate plattan vibrerar med 30 – 50 svängningar per sekund och musklerna kontraherar och sträcker ut sig reflexmässigt i samma hastighet.

Power Plate aktiverar 95-97% av muskelfibrerna i musklerna
Power Plate aktiverar nästan 100% av muskelfibrerna i hela muskelgruppen som tränas. Vid konventionell styrketräning aktiveras ca 30-40% av fibrerna för de flesta människor. Med Power Plate kommer man åt att träna muskelgrupper som ofta är svårtränade tex. bäckenbotten och djupt liggande ryggmuskler (Multifiderna). Dessa håller ihop diskarna och stabiliserar ryggraden vilket ger bättre kroppshållning. Men hur kan denna reflex generera starkare muskler och öka flexibilitet och förbättra hälsan?

Power Plate förändrar accelerations förhållanden
I många år har vi försökt bli starkare och hälsosammare genom styrketräning. Genom att lägga till några extra tyngder anpassar sig musklerna och vi blir starkare. Detta gjorde grekerna redan i förhistorisk tid och så gör vi fortfarande. Nu finns istället Power Plate där vi ställer in accelerations förhållanden istället för att höja vikterna. Detta är mycket skonsammare för ligament och skelett och vi slipper långa utmattande sessioner i gymmet.

10 minuters resultatet
Endast 10 minuter på Power Plate, 2-3 gånger i veckan är tillräckligt för att uppnå önskat resultat. De flesta människor tror fortfarande att för att bli vältränad är det varaktigheten i träningen som räknas men det är intensiteten i träningen som ger resultat. Genom olika övningar på Power Plate plattan kommer du åt att träna olika muskler och muskelgrupper. Power Plate gör det möjligt att uppnå snabbt och synligt resultat i princip alla kroppsdelar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *