Ultraljud med radiofrekvens

Det är en huduppstramning och cellulitreduktion som integrerar två metoder i ett system (Venashape). Du får huduppstramning(RF) och fett / cellulitreduktion(ultraljudskavitation) samtidigt och nyregenerering av kollagen utan injektioner, kirurgi eller sårläkning. När huden åldras och är kontinuerligt utsatt för omgivningens påverkan blir hudens struktur som håller ihop huden försämrad. Det medför rynkor och andra tecken på ålder.

Tekniken har en viktig effekt tillsammans med rynkor och löst hängande skinn försvinner samtidigt överflödigt fett. Efter behandling och fettcellernas avgivna vätskeliknande fett minskar fettceller i storlek. Huden återfår ursprungsformens egenskaper och de minskade fettcellerna får celluliter att minska (försvinna).

Enbart Tripolär RF är utmärkt för rynkor, ansiktskontur, dekoltage, händer, hudupstramning (efter till exempel viktminskning).

Ultraljudskavitation : Förstör fettcellens membran genom kavitation (små bubblor framkallas i fettcellen som imploderar den) och det vattenlösliga innehållet rinner ut. Cavilipo och Venashape har olika frekvenser för ultraljud, några personer kan höra ljud under behandlingen. Läs mer under cavilipo om principen.
Radiofrekvensenergi: ger en upphettning av hudlagren som bokstavligen krymper existerande kollagens fiberstruktur och ger en huduppstramning och lyft. Metoden för RF energi ger också fettreduktion.

Huduppstramning på:

  • ansikte, fina linjer, rynkor, kontur
  • hals (kalkonhals, dubbelhaka)
  • nacke
  • armar (gäddhäng)
  • dekoltage
  • strior
  • händer

Fett och Cellulit reduktion på:

  • Mage
  • Lår – inre och yttre
  • rumpa

Tripolär RF metod
En smärtfri, icke kirurgisk metod, som ges via ett handhållet instrument. Radiovågor skickas med speciell algoritm mellan tre elektroder (antenner) som finns på instrumentet. Instrumentet placeras lätt på huden. Instrumentet värmer simultant djupt och närliggande lager i huden. Djupet som nås i huden beror bland annat på avståndet mellan elektroder och radiofrekvens och vilken fas det är på radiosignalen i respektive elektrod.

Tripolär RF ökar selektivt temperaturen i fettceller simultant i djupt och högt liggande hudlager. Detta ökar metabolismen och reducerar fett i vätskeform. Den lokala uppvärmningen ger en omedelbar sammandragning av kollagenfiber och samtidigt ökar metabolismen hos fibroblaster och på så sätt accelererar produktionen av nytt kollagen och elastinfiber.

Sammandragningen av kollagen fiber stramar upp hudlager vilket ger en jämnare, fräschare och yngre ”look” på huden.

Vad skiljer Thermage CPT metoden mot bipolär och tripolära system?
Thermage är ett monopolärt system där radioenergin behandlar områden djupt (normalt upp till 20 millimeters djup). Bipolära system värmer och behandlar på 2-4 millimeters djup (nära hudytan). Spridningen av energi i behandlingsområdet är också olika mellan monopolära och bipolära system.
Med Thermage får patienten en platta som appliceras på huden som mottagare av energi som kommer från handstycket. I bipolära system finns både sändare och mottagare i handstycket. Energi hos bipolära går endast mellan sändarelektrod och mottagarelektrod i handstycket och därför inte så djupt. Normalfallet är att endast en Thermagebehandling behövs men i fallet med bipolär och tripolär att många mer bahandlingar behövs.

Tripolär metod sägs gå djupare än bipolär metod. Tripolär metod har tre eller fler elektroder i handstycket där en datorstyrt program styr hur vilken elektrod som är sändare och mottagare, en elektronisk lins. På det sättet kan energin i radiovågor adderas till varandra och fokuseras för att nå djupare. Ungefär som en optisk lins där solljus fokuseras i en punkt och beroende på linsen kan punkten ligga högt eller lågt.

Celluliter är en förändring av fett som är lagrat under huden och som syns. Celluliter påverkar de flesta kvinnor. Det som refereras som apelsin hud finns oftast på lår, rumpa och mage.
Fokuserad värme på fettceller i dessa områden ökar hastigheten för fett i vätskeform att försvinna.
Efter behandling och fettreduktion krymper fettceller i storlek. Huden normaliseras mot normalt tillstånd vilket minskar eller saknar cellulit utseende.

Tripolär RF energi är en av de nya innovativa avancerade metoderna för hudföryngring och för att minska hudens ålderstecken och påverkan av jordens gravitation.

Vad händer under denna metod?
Tripolär RF teknik använder energi i ett instrument för att simultant värma djupt och högt liggande hudlager och samtidigt skydda hudytan. Tripolär RF handtag har tre poler som skickar elektromagnetiska vågor.

Det gör att dermisk struktur under hudytan värms jämnt och ingen skada på huden. Genom selektiv dubbel elektromagnetisk uppvärmning i ett instrument för tripolär RF penetreras ner till djupa dermis och subkutana lager utan att förstöra frisk vävnad.

RF energi värmer områden med mest motstånd, fett-celler såväl som kollagen fibrer som täcker dessa celler.
Regenerering inträffar genom ökning av fibroblast aktivitet. Sammadragning av kollagen och återskapande av ny kollagen och andra dermatologiska struktur proteiner.

Det gör det lättare och snabbare än någonsin förut för huduppstramning och re-generera hudens kollagen utan injektioner, kirurgi eller läkningsprocesser.

Gör tripolär RF ont?
I princip smärtfri. Under behandlingen kommer en mild värme att kännas genom upphettningen av huden. Omedelbart efter behandlingen kan du bli röd och värme kännas på huden. Båda är nödvändiga för behandlingen och borde försvinna efter cirka en timme efter behandlingen.

När ser jag resultat?
Effekterna av Tripolär RF behandling börjar synas omedelbart. Det ökar med tiden då kollagentillväxten kommer efter cirka 4-6 månader. Metoden kan behandla all typ av hud oberoende av färg, varsamt och effektivt.

Hudens elastiska fibrer, kollagen och elastin, är producerade av sammanfogande hud celler, fibroblasten. Då de drar ihop sig, dras kollagen ihop tätare vilket omedelbart resulterar i huduppstramning.
Det omedelbara resultatet. Det är följt av kollagens strukturella omvandling och regenerering över hela behandlingsprocessen (lång tids resultat 4-6 månader)

Före behandlingsdagen
Drick mycket vatten för att underlätta kroppens process att kissa ut dränerat fett (2,5 liter under
dygnet).

Behandlingen
Det kanske krävs att du tvättar dig med tvål och vatten innan behandlingen för att ta bort make-up och anant på huden som kan försämra RF. En smärtfri process om 8-12 behandlingar med en behandling per vecka är rekommenderad beroende på vilken del av kroppen som behandlas. Varje behandling tar mellan 30 – 60 minuter per område. Det är möjligt att behandla mer än ett område per behandling. Behandlingen kan ske året runt. Oberoende av varm eller kall väderlek.

Det behövs ingen hudgel.

Hur länge kommer resultaten att bestå?
Efter den initiala behandlingsprocessen för att upprätthålla resultatet är det rekommenderat att göra en underhållsbehandling var 4-8 vecka. Det ger ett långt varande resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *