Spa Belmond Reid’s Palace

Placerad på toppen av en brant klippa högt ovanför den historiska staden Funchal ligger det berömda Belmond Reids Palace som var öns första grand hotel och erbjuder en fantastisk utsikt över
Atlanten. Öppnades 1891 av Skotska vinexportörerna William och Mary Reid då de hade en imponerande gästlista som inkluderade olika europeiska kungligheter och filmstjärnor, poeter, författare och många politiker inklusive Sir Winston Churchill som flydde hit för att fokusera på sin akvarellmålning.

Hotellet öppnade sin nya spa och fitness 2006 med anläggningar som har en meny som har internationell karaktär  inklusive aromaterapi, La Prairie och Ytsara liksom några speciella behandlingar som firar ön.

Privat lyx
Inuti är spat inrett med lugnande elegans, ljust och luftig. De är ju välsignade med vackert väder så de har försökt att ge sina gäster en verklig känsla av samhörighet av Madeiras element i sin design såsom mörkgrå stenar och lokal träfinish.
Deras spa erbjuder fyra behandlingsrum och en parssvit för upplevelser som kan pågå 4-5 timmarna. Detta är en mycket avkopplande och lyxig tjänst dom erbjuder par med lunch och användning av sin egna terrass. De kan välja från ett antal särskilda behandlingar avsedda uteslutande för Reids Palace inklusive Aromaterapi Garden of Roses eller Botanical Indulgence från Ystara.

Var och en av de fem behandlingsrummen har utsikt över atlanten. Ljuset gör detta spa mycket särskild. Under behandlingar är fönster och persienner öppna så att gästen verkligen kan slappna av och uppskatta deras klippplats. Att kunna höra havet och ta en behandling i ett rum som badar i dagsljus är en speciell del av upplevelsen.

Det är vackert. De dekorerar behandlingsbädden med traditionell Madeirabroderi och använder en lokalt producerade blandning av aloe verabalsam innehållande eukalyptus och kamfer med druvkärneolja för unik helkroppsmassage. Tekniker används för abdominal massage för att rengöra och avgifta inifrån och ut.

I Madeira har varje by en äldre som skulle lösa magproblem med denna speciella massageteknik som har gått ned i generationer. “De använder också druvolja för rygg och mage med avslutade behandling med en underbar, avstressande hårbottenmassage.

Madeira öarna är den perfekta spadestinationen för dem som vill bli lite bortskämd med extrem avkoppling. Tack vare sitt milda klimat och grönskande miljö är ön verkligen en flytande trädgård Från dess berg kommer frisk luft till det djupblå, oförorenade kustvattnet och vackra aromatiska blommor så du kan vara säker på att du kopplar av din kropp och själ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *