SmartXide hudföryngring

SmartXide DOT laser är en CO2 fraktionell ablativ laser som kombinerar effektiviteten av de äldre CO2 ablativa lasrar med säkerheten av fraktionella lasrar. Reducerad och snabbare läkningsprocess, ökad säkerhet jämnfört med äldre CO2 ablativa lasrar. Resultaten är mer dramatiska än med icke ablativ laser..

Hur fungerar den?
Små kolumner eller punkter av laser energi förångar den skadade huden och stimulerar tillväxt av ny fräsch kollagen. Då bara en bråkdel av huden är behandlad kommer närliggande hud att snabbare kunna läka huden. Det är djup hudföryngring.

Vad förbättrar den?
SmartXide är använd för att minska rynkor och linjer, strama upp lös, krypande hud, och behandla solskador, pigmentering, bruna åldersfläckar samt ärr för patienter med ljus hud. Smartxide används inte för patienter med mörk hud. Inom en vecka är huden jämnare, fräschare och yngre.

Varför är SmartXide en unik laser?
Flexibiliteten av SmartXide tillåter individualiserade behandlingar. Patienter kan välja att ha en serie av milda behandlingar med kort återhämtningsperiod eller en mer aggresiv behandling med längre återhämtningsperiod.

Vilka områden kan behandlas?
Oftast är det nacke, ansikte, dekoltage och händer men i princip alla hudområden kan behandlas. Små lokaliserade områden som “kråkfoten” eller linjer vid läppar kan behandlas, eller större områden för förbättrad hudtextur och hudfasthet.

Är behandlingen smärtsam?
Minimalt obehag. En lokalbedövningssalva är använd för att bedöva huden.

Va händer efter behandlingen?
Ommedelbart efter behandlingen komemr dun hud att bli röd och kännas varm, påminner om solbränna. Det kommer att bli svullnad för några dagar och sen torrhet och kanske klåda. Eftervård hemma består i kalla kompresser och fuktgivande kräm som hjälper huden att läka. Make-Up kan oftaast användas efter 3 dagar. Huden kommer att flaga efter omkring 4 dagar och ny frisk hud kommer fram. Det är rött för upp till 1 till 2 veckor men den kan täckas med make-up. Du får tabletter för antivirus för herpes simplex som alltad tas för 5 dagar och som börjar 2 dagar innan behandlingen.

När kommer du att se resultat?
Mellan 7 till 10 dagar. Det är stor förbättring av fina linjer och rynkor, pigmentering, och ärr. Du kommer att se en heltäckande förbättring av hudens textur. Resultaten kommer att förbättras över tid och kommer att vara för flera år om du är försiktig med hudvård och använder solskydd.

Kan SmartXide vara kombinerad med andra behandlingar?
Jo Definitivt! Botox och fillers kompletterar SmartXide. Behandlingar som lättare kemiska peelingar, hudslipning och IPL komemr att hjälpa dig att underhålla dina resultat. ” Antiaging” produkter som innehåller retinol, glykolsyra (glycolic acid) och anti-oxidanter hjälper din hud att hålal sig frisk och hälsosam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *