PLASMABLEKNING AV TÄNDER

TANDBLEKNING
Du har säkert hört talas om olika sätt och möjligheter att bleka tänder. Här beskriver vi blekning med plasmaljus, blekning med ultraljud och blekning med en speciell skena. De nämnda metoderna är de mest etablerade som i regel ger ett verkligt bra resultat.

Vi utför tandblekning med plasmaljus vilket är den skonsammaste behandlingen för dina tänder. Blekningen utförs med väteperoxidfri blekningsgelé och det behövs endast ett besök. Du slipper skenor till tänderna och andra krångliga tillbehör. Blekgeléen penslas direkt på dina tänder efter att ditt tandkött har täckts med ett pastaliknande material för att skydda tandköttet. För att uppnå bästa resultat ska du ha varit och tagit bort tandsten senast 3 månader innan du ska bleka dina tänder. Det är inte alla tänder som svarar på blekningen och det kan t ex bero på mineralförändringar eller medicin som har orsakat fläckar på de permanenta tandämnena. Det är dessutom endast egna tänder som går att bleka, inte kronor eller plasttänder.

Efter en tandblekning ska du i 48 timmar hålla dig borta från en del ät- och drickbara saker som t. ex. kaffe och te, rödbetor och soja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *