PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED IPL

De flesta av oss, både kvinnor och män, önskar permanent hårborttagning. Efter att ha genomgått ett antal behandlingar vill vi att den oönskade hårväxten ska vara borta för gott. Permanent hårborttagning är ett vilseledande begrepp och är inte bestående för alla, håret kan komma tillbaka efter kroppens cellförnyelser. Resultatet varierar mycket från person till person liksom antalet behandlingar som krävs. Det bästa är att man kommer på behandling med inställningen att hårväxten ska reduceras och återväxten hämmas, då kommer man som kund att bli nöjdare eftersom det ligger närmare sanningen.

Hur mycket hår man har och hur snabbt det växer är mycket individuellt, det beror bl. a. på arv, hormoner och ålder. Det är också olika hur många aktiva hårsäckar som finns på de olika kroppsdelarna. På huvudet är t. ex. 90% aktiva medan det på armarna endast är 50%.

Behandlingen är endast effektiv mot aktiva hårsäckar, dvs de som är i tillväxtfas. Ljuset söker sig via pigmentet i hårstrået ner i hårsäcken och förstör proteinet i hårsäcken så att denna skrumpnar ihop och dör och därmed släpper ifrån sig hårstrået. Håret växer i cykler och en icke aktiv hårsäck har inget pigment och därför kan dessa inte dö ut.

Det bästa resultatet uppnås på mörkt hår och ljus hud. Ljust hår har inget pigment och är mycket svårare, ibland helt omöjligt, att få bort. Det är också olika på olika kroppsområden hur svårt det är att få bort håret. Tålamod från kundens sida är viktigt.

Det är viktigt att du som kund inte har exponerat dig för sol 4 veckor innan du kommer på IPL-behandling, samma gäller för spraytan och ”brun-utan-sol” produkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *