Konstiga plastbantar människor

Det är så roligt hur folk använder ordet hysterisk eller konstig så fort man vill skydda sina barn från farliga kemikalier, socker och annat onödigt påhitt. De är ju så naturligt att vara hysterisk över allt när det gäller sin bebis, utom just kemikalier liksom?! Men om barnen får allergier eller störd fortplantningsförmåga bara för att vi vill att våra kläder ska lukta gott, eller för att vi älskar plast, så är man bara helt normal? Eller? Jag försöker bara förstå ekvationen här.

Jag anser mig nämligen inte alls särskilt hysterisk. Jag har inte haft parfym i mitt tvättmedel på två år. Visst måste jag gå hela vägen till affären och köpa…. parfymfritt? Men jag vet inte hur andra gör som köper tvättmedel med parfym. Det kanske är asenkelt!? Sköljmedelspengarna lägger jag på något roligt istället för att förstöra mina kläders elasticitet och andningsförmåga. Jag orkar inte köpa nya bara för att jag vill dränka ner mina kläder i kemikalier efter varje tvätt. Inte heller har jag någon plast i köket. Det är liksom självklart för mig att använda en träslev istället för en i plast. Eftersom att den varken släpper ut gifter eller är FUL!

Varför måste vi göra precis som alla andra för att inte vara konstiga? Jag tror snarare det är dags att kliva ur ekorrhjulet och sluta lyssna så mycket på reklam. Man kan inte skydda sina barn från allt, men inte heller kommer jag släpa hem grejer för mina egna pengar som faktiskt kan vara skadligt för dom. Inte heller är det särskilt jobbigt. Det är befriande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *