HUDREJUVENATION MED IPL-BEHANDLING

FÖR ANSIKTE, HALS, BRÖST, DEKOLLETAGE OCH HANDRYGGAR

  • Behandlingen reducerar små fina kärl i ansiktet, rodnader, rosacea, solskadad hud, åldersförändringar, pigmenteringar och pigmentfläckar.
  • Förbättrar och minskar fina acneärr och grova porer.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
På det området som ska behandlas appliceras en kylande gelé som kyler yttersta hudlagret. Gelén koncentrerar också ljuset till behandlingsområdet. Terapeut och kund har skyddsglasögon under hela behandlingen.
Ljuspulser trycks av och munstycket med en ljusprisma förflyttas till nästa ställe. Varje ljuspuls behandlar en yta av 2×5 cm.
Tiden för behandlingen varierar beroende hur stor yta som ska behandlas, men kan ta mellan 15-45 min.
Direkt efter behandlingen appliceras aloeveragelé på området för att lugna huden och för att eventuell värmeutveckling inte skall spridas.

HUR FUNGERAR DET?
Pigment och kärl absorberar ljuset som sedan omvandlas till en värme. Pigmentfläckarna bleknar och kärlen drar ihop sig.

ANTAL BEHANDLINGAR
För att uppnå bästa resultat är det viktigt att upprepa behandlingen ett antal gånger, minst tre, ofta fem behandlingar ibland fler.
Efter varje behandling kan man ser en förbättring. Så du kan själv avgöra hur många gånger du önskar behandling. Det är lämpligt med tre veckor mellan varje behandling.

EFTER BEHANDLINGEN
Huden kan ibland få en lätt rodnad eller bli svullen några dagar men det är övergående.
Pigmentfläckar kan få mörkare ton men det är övergående. Blodkärl kan temporärt bli mer synliga för att sedan blekna. Övergående skrovlighet eller sårighet kan uppkomma vid mer avancerade förändringar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *