Celluliter

Vad är celluliter
När huden fungerar normalt har den god blodcirkulation och syresättning, slaggprodukter och vävnadsvätska transporteras effektivt bort genom lymfkärlen. Celluliter bildas i underhudsvävnaden när fettcellerna ökar i omfång och förhindrar blod- och lymfcirkulation. Vävnaden får inte tillräckligt med syre, vävnadsvätska och giftiga slaggprodukter transporteras inte bort. Detta resulterar i att bindvävnaden blir stel och oelastisk och att det bildas vätskeansamlingar (ödem). Huden blir gropig, grå och kall. Celluliterna kan även ge upphov till smärta.

Varför uppstår celluliter
Cellulitbildning är ofta genetiskt betingad och påverkas av störningar i hormonbalansen. Andra orsaker som påverkar bildandet av celluliter är stress, olika sjukdomstillstånd, dålig kosthållning och för lite fysisk aktivitet. Cirka 90% av alla kvinnor över 30 år har celluliter. När hormonförändringar inträffar i kroppen drar fettcellerna till sig fett och växer. Detta försämrar vävnadernas normala funktion, blod- och lymfcirkulation försämras och celluliter bildas.

Vad är dermodynamisk behandling med TriActive
Den dermodynamiska metoden kombinerar tre olika funktioner: laser, massage och kyla. De tre funktionerna i samverkan ger en effektiv cellulitbehandling. Lasern stimulerar blodcirkulationen och lymfkärlen i underhudsvävnaden. Vakum-massagen stimulerar lymfdränaget och gör huden mjukare och mer elastisk. Avkylningen ökar kärlaktiviteten och minskar förekomsten av ödem.

Vad kan behandlas med TriActive
TriActive kan användas för behandling av både kropp och ansikte.
På kroppen reduceras celluliterna, huden slätas ut och den förbättrade mikrocirkulationen ger huden nytt liv. Uppstramning av huden ger synbara resultat på exempelvis överarmar och lår. Behandlingen är även ett utmärkt komplement till fettsugning och rekommenderas både före och efter ingreppet. Ansiktsbehandlingen innebär att ansiktet föryngras. Små rynkor slätas ut, svullnader minskar och huden blir jämnare och får ökad lyster.

Hur går behandlingen till
Patienten ligger på en massagebänk och TriActive-utrustningens munstycke förs över kroppen enligt noggrant utprovade behandlingsmönster. Dessa är individuella och anpassade till den behandling som patienten önskar. En kroppsbehandling tar 45-50 minuter och för att uppnå bästa möjliga resultat bör 14 behandlingar göras inom två månader.
Ansiktsbehandlingen tar cirka 20 minuter. Den dermodynamiska behandlingen är mycket behaglig och ökar välbefinnandet.

Tänk på…
… att avlägsna all make-up och bodylotion före behandlingen
… att använda vita underkläder
… att dricka mycket vatten efter behandlingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *