Celluliter

Celluliter är ett stort bekymmer för de flesta kvinnor. Den är inte väl förstådd, därför vill vi beskriva problemet lite närmare. Ordet cellulit används ofta för att beskriva de knöliga oregelbundna fettavlagringar som man hittar runt höfterna, på bakdel och lår. Detta tillstånd kallas också panniculopathia. Det uppstår för att ett stort antal av kvinnans fettceller är belägna i fickor i hudens bindväv. Med tiden kan en uppbyggnad av vätskor och fett orsaka att fickorna putar ut och pressar mot bindväven och de små blodkärlen som levererar syre och näringsämnen till underhudsstrukturen och avlägsnar koldioxid och avfallsprodukter. Detta skapar den yttre knölighet som kvinnor så kraftigt ogillar, även mycket slanka kvinnor kan ha områden av celluliter på deras lår, säte och höfter. Det beror på att cellerna i den nedre delen av kvinnans kropp lagrar många gånger mer fett än cellerna i kroppens övre del.

Endast diet kan inte få bort celluliterna

I själva verket, kan en strikt diet på lång sikt vara med till att öka kroppens procentuella fettandel. Med endast motion blir man heller inte av med celluliterna. Celluliternas avlagringar är ”låsta” och kan inte direkt användas som bränsle till kroppen. Män har sällan ett problem med celluliter beroende av att manliga fettceller har en annorlunda form och lagras annorlunda. Hur kan Beautytek hjälpa till med det här problemet?

Cellulitbehandlingar förstärks

Genom användandet av mikroströmmar för att öka blodcirkulation, metabolism och lymfans flöde, allt som hjälper att bekämpa fickorna med extra fett under ytan på huden. Beautytek terapi gör det lättare för lymfan att förflytta sig mer direkt till terminus, genom att använda en negativ ström vid terminus och en positiv ström för att manipulera de lymfatiska vätskorna.

Hudvårdsprodukter som motverkar och behandlar celluliter

Forskningen på hudvårdsproblem har kommit långt idag och det finns många hudvårdsprodukter som är effektiva när det gäller att motverka och behandla celluliter. Att så många kvinnor och män idag har problem med huden beror till stor del i att vi lever i andra miljöer och förhållanden än för några hundra år sedan. Vi spenderar mycket tid inomhus i värme och utsätter inte huden för frisk luft i samma utsträckning längre. Vi sover dessutom inomhus i varma sovrum med tjocka täcken utan tillräcklig med frisk luft under natten.

Att äta bra och hälsosam mat, minska på sockret och promenader eller löprundor kan göra susen mot celluliter. Vill du inte lägga stora pengar på laserbehandling eller plastikkirurgi finns det prisvärda hudvårdsprodukter på marknaden. Ett bra billigt tips är duopaketet coffee scrub coconut +orange som finns att köpa hos exempelvis xbeauty.se.

coffee scrub coconut från xbeauty

I detta paket får du två bra produkter till priset av en, pris just nu 199 kr (ord. 278 kr). Hämtar du dessutom en rabattkod härifrån får du ytterligare 25 % rabatt. När du tittar efter hudvårdsprodukter mot celluliter är bra ingredienser exempelvis arganolja, kokosolja, vitaminer och glycering.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *