Botox

BOTOX KOSMETISKA BEHANDLINGAR

Botox kosmetik är en metod som kan jämna ut besvärsrynkor på ansikte och nacke för både män och kvinnor. Det kan mjuka upp linjer och rynkor som gör att du ser trött, upprörd eller arg ut. Botox kan hjälpa dig att förbättra utseende utan kirurgi. Det kan finnas en liten återhämtningsperiod, patientberoende, efter injektion. Det är en av den mest populära kosmetikbehandlingen som ges av läkare. Antal patienter som fått botox behandlingar är millioner.

Med botox är det viktigt att du inte använder blodförtunnande mediciner eller Ipren, Naproxen, Treo, Vit E, Vit C, Gingko, Ginseng, Naturmediciner minst en vecka innan behandling för att minska blödningar.

Vad är Botox®?
Det är ett förädlat protein producerat av Clostridium bacterium och är använt i extremt små mängder för att slappna av dynamiska rynkor orsakade av sammandragningar av muskler.

Är det säkert?
Det har använts säkert och framgångsrikt för mer än 20 år. Det är också använt för att behandla migrän och flera neurologiska problem för barn från och med 2 år som får 10 gånger mer dos än för att behandla rynkor.

Hur fungerar Botox kosmetik?
Rynkor och bekymmerslinjer är resultatet av muskel aktivitet. Vår läkare analyserar dig och bestämmer vilka muskler som behöver behandling. Flera små injektioner ges mycket precist i de muskler som behandlas. Det blockerar ner impulser från att nå området och musklerna slappnar av. Resultatet blir ett område med avslappnade muskler. Resultatet är att rynkorna från de spända musklerna jämnas ut och försvinner.

De rynkor som inte går att släta ut innan behandling svarar inte på bara botox behandling utan behöver även fyllas upp med tex Restylane.

Gör det ont?
Minimalt obehag och kort behandling. Botox injektionen är inte särskilt smärtsam eftersom injiceringen sker med en mycket tunn nål. En bedövande kräm kan ges först för att döva området så att inget obehag känns.

Vilka områden kan behandlas?
De mest vanliga områden som behandlas är bekymmersrynkor, panna, kråkspark runt ögonen, ögonbrynslinje, runt munnen, nackområde för att mjuka upp band och hjälpa skapa käklinje.

  • rynkor i pannan
  • “arga” rynkor mellan ögonbrynen
  • asymetriska ögonbryn
  • rynkor kring ögonen (kråksparkar)
  • rynkor på näsan
  • neddragna mungipor
  • djupa, aktiva rynkor i överläppen
  • “apelsinhud” på hakan
  • huddragningar i halsen

Vad händer efter behandling?
Behandlingen tar normalt cirka 10 minuter och du kan återgå till normala aktiviteter direkt. Efter 3 till 14 dagar kommer rynkor att försvagas och jämnas ut.

Kommer mina ansiktsuttryck att bli normala?
Behandlingen kommer inte att radikalt förändra ditt utseende. De flesta kommer inte att förstå eller lägga märke till att du gjort behandlingen eftersom du fortfarande kommer att kunna le, se förvånad ut eller arg. Du komemr bara att se mer förvånad ut och gladare.

Finns det sidoeffekter?
Botox är en säker behandling med minimala sidoeffekter. I samband med botox injektioner kan man få minimal svullnad eller blåmärken i injektionsområden. Det försvinner inom 1-3 dagar.
Illamående, förkylningsliknande symptom kan uppstå.

Huvud- eller spänningsvärk kan uppstå och motverkas bra med Alvedon eller Panodil behandling.

1-3 % av patienter kan få komplikationer i form av påverkan av andra muskler än man önskar, tex lätt häng i ögonlocket, ögonbrynen. Den effekten försvinner i samband med att effekten av botox tilltar.
Lätt häng av ögonlocket kan behandlas med ögondropper (aproclonidine).
Se www.botox.com för mer information om Botox.
Kan Botox behandlingar kombineras med andra behandlingar?
Jo Botox behandlingar kan kombineras med många andra ” anti-aging” metoder för att förbättre deras effektivitet och ge längre resultat över tid. IPL (Intense pulsed light, Thermage™,, SmartXide™, kemiska peelingar, hud-slipning, fillers (Restylane) och användningen av ” anti-aging” produkter är alla kompletterande metoder.

Är denna behandling för alla?
Kvinnor och män, från 18 år till 80. som önskar ett mer avslappnat utseende kan få gott resultat. Det är väldigt få kontra indikationer. Patienter som är gravida, ammande eller har vissa neurologiska besvär som ALS eller myasthenia gravis skall inte behandlas.

 

BOTOX TERAPI FÖR HYPERHIDROS

Hyperhidros är den medicinska termen för överdriven svettning. Normalt produceras svett för att reglera kroppstemperatur men ibland kan nerverna som påverkar svettning bli överaktiva och för mycket svett produceras. Det kan ha en stor påverkan på självförtroende och livskvalitet. Botox kan dramatiskt reducera hyperhidros genom att blockera nerverna för svettkörtlar.

Vilka områden kan behandlas?
Underarmar, handflata, fotsula och panna.

Hur görs behandlingen?
En liten test görs på ditt första besök. Jod ooch lite stärkelse kan appliceras på området för att bestämma vilket område som behöver behandlas. Små injektioner görs sen på området.

Gör det ont?
De små nålsticken känns men om det behövs kan en bedövande kräm appliceras på området först för att döva området.

Hur lång tid tar det innan svettningen begränsas?
Minskninen märks efter en dag men det kan ta upp till 7 dagar för full effektivitet av behandlingen. Ibland kan extra injektioner behövas för att kontrollera svettningen.

Hur länge står sig behandlingen?
Svettningen är offtast kontrollerad för cirka 7 till 9 månader. En repetion kan sen göras.

Är det sidoeffekter?
Ibland kan några patienter temporärt uppleva ökande svettning i andra områden men denna upplevelse minskar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *