BORTTAGNING AV TATUERING

VIKTIGA FAKTORER VID BORTTAGNING AV TATUERINGAR
En tatuering kan idag göras i alla möjliga färger och med olika teknik, det vill säga att den görs med olika djup. Det finns också många olika fabrikat och sorters pigment i färgerna. Det är oftast lättare att ta bort mörkare färger än ljusa färger.

Tatueringen försvinner helt och hållet i väldigt många lyckade fall. Hos en del kan det finnas rester av pigment kvar efter behandlingen i form av svaga skuggor.

Vi använder oss av Q-switchad YAG laser. Detta är en av de mest effektiva metoderna (Lasermaskinerna) som idag finns att tillgå för att ta bort en tatuering. Trots denna moderna teknik kan ändå inte hela borttagningen av tatueringen garanteras. En Q-swithchad YAG-laser har en så kallad ljuspuls som är så kort och intensiv att bara tatueringspigmentet påverkas och inte ditt naturliga pigment i huden.

TATUERINGSBORTTAGNING, HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?
För en tatueringsborttagning där tatueringen skall försvinna helt krävs det flera behandlingar. Lasern bryter successivt ner tatueringens pigment under varje behandling och gör att tatueringen blir mindre och mindre synlig. Normalt krävs det 4-10 behandlingar så det är viktigt att du är förberedd på att en fulländad process tar lång tid och kräver ett stort tålamod från din sida. Hur många behandlingar som krävs avgörs av vad bläcket innehåller och det vi inte, det kan innehålla både plast, koppar och en del andra substanser. Det är också avgörande om tatueringen har fyllts i eller om man har tatuerat över en gammal tatuering vilket gör att det finns betydligt mer bläck i huden.

Behandlingarna görs med ca 2 månaders mellanrum, eller längre tid, för att uppnå bästa resultat. Ju längre tid kroppen har för att göra sig av med bläcket, bättre blir resultatet. Kroppen måste nämligen få tid att bearbeta bort pigmentet som brutits ned under laserbehandlingen och transportera det ur kroppen. Efter behandlingen kan det behandlade området bli rodnat och svullet. Det kan även bli sårskorpor beroende på om det blödde under behandlingen men det går över. Det kan också uppstå små vattenfyllda blåsor, dessa är inte farliga. PETA INTE på blåsorna eller ev sårskorpor.
Det är viktigt med god hygien efter behandlingen.

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?
Munstycket från lasermaskinen riktas mot din tatuering och skjuter iväg korta laserimpulser som träffar pigmentet. De korta Laserimpulserna skapar då en tryckvåg som spränger bort färgpigmenten till mindre partiklar och så forslar kroppen bort pigmentet.

FÄRGEN PÅ TATUERINGEN
Svart, blå-svart och mörka färger är de färger som svarar bäst på behandlingen medan ljusa färger kan kräva några fler laserbehandlingar. Rosa, grönt, speciellt neongröna färger och turkosgröna nyanser, tillhör de som kräver flest behandlingar innan tatueringen försvinner.

DE FLESTA TATUERINGAR FÖRSVINNER HELT – MEN INTE ALLA.
Du bör veta att de metoder som finns för tatueringsborttagning inte fungerar på alla typer av tatueringar. Det kan i enstaka fall krävas så mycket som upp till 20 behandlingar för att se ett tillfredsställande slutresultatet. De flesta tatueringarna försvinner helt, men vissa kan efterlämna antingen en svag skugga eller rester av pigmentet. Detta även efter flera behandlingar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *