Beautytek

Beautytek är knappast jämförbar med någon annan känd konventionell metod. Genom att kombinera visdom från traditionell kinesisk medicin(TMC) med den modernaste medicinska teknologin, innebär Beautytek ett genombrott i säkerhet och effektivitet när det gäller kosmetisk behandling. En behandling varar ca 10 – 90 minuter. Behandlings resultatet dokumenteras med hjälp av Beautyteks digitala bildsystem.

Principerna bakom Beautyteksystemet
användes från början för smärtlindring av en italiensk läkare och biokemist, Valerio Genitoni. Under behandlingens gång observerades det att patienten tappade kroppsfett och att hudens tillstånd förbättrades. Då man insåg de kosmetiska fördelarna av behandlingen var Beautytek född. I flera år har metoden använts vid kosmetiska kliniker, estetiska institut och läkarmottagningar i Europa. Användarna av systemet, dermatologer och kosmetologer inkluderade, har hittills validerat metodens effektivitet. För närvarande utförs systematiska vetenskapliga undersökningar av Beautyteks effektivitet i Tyskland.

Det här händer i kroppen:

• Stimulering av ämnesomsättningen.
• Förbättrad lymfdränage.
• Ökad blodcirkulation.
• Stimulering av vävnadsregeneration.
• Bättre vätskebalans i kroppen.
• Energibalans i den behandlade kroppsdelen.
• PH-balans.
• Stimulering av muskler.
• Avlägsning av slaggprodukter.

Med Beautytek kan man behandla följande:

Ärr
Acne
Rynkor
Bröstlyft
Celluliter
Dubbelhaka
Bristmärken
Fettreducering
Stramare hud och vävnad
Före och efter plastikkirurgi
Påsar över och under ögonen

Effektiviteten hos Beautytek terapin har utvärderats i en studie som utförts i Tyskland i mars och april under 2003. Olika fysiologiska parametrar – kapillär hudperfusion, hudens elasticitet (Cutometer), High Resolution Ultrasound Imaging, Termografi och SELS – Surface Evaluation Of Living Skin (ytevaluering av levande hud) test utfördes. Bland testämnena ökade den kapillära hudperfusionen med 30%, vågformigheten hos subhudlager som relaterar till en minskning av celluliter reducerades i medeltal med 30% och hudelasticiteten och slätheten ökade. Råhet, fjäll och rynkighet hos huden minskades. En större klinisk studie är planerad för att ordna med ytterligare bevis omkring effektiviteten hos Beautytek relaterad terapi.

Instrumentet använder en direkt multi-fas digital pulskod modulerings syntes för att erhålla hög noggrannhet av bioimpedansdetektion och jämförelse under bevakning av en dator. Beautytek analyserar kroppsområdet som skall behandlas och diagnosterar de fysiologiska förhållanden och behov innan den aktuella behandlingen startar genom att leverera korrigerande energimönster. Alla huvudfunktioner är fullt automatiserade för att förhöja terapins effektivitet.

Beautytek använder naturlig elektrisk ström som påverkar kroppen. Direkt syntes rör sig i en vågform. Ström med lågt ampertal (35-500 mikro- amps) opererar optimalt under smärttrösklen och det är normalt att känna nästan ingenting under behandlingen.

Aktiva ingredienser är levererade genom hudytan genom iontopores. Kombinerad med den levererade energin är de inkluderade ingredienserna: Citrus Aurantium (används för att stimulera nedbrytningen av fett genom att orsaka frigivning av noradrenalin vid beta 3-receptor lägen), Fosfolipider (inblandad i många av kroppens metaboliska processer), Etyl Linoleate (Vitamin F, essentiell fettsyra som är förebud av prostataglandiner, hormonliknande sammansatt ämne som producerar varierande metaboliska effekter i vävnaden, som ger huden smidighet och ett ungt utseende), och askorbinsyra (Vitamin C är viktig för att underhålla kroppscellernas hälsa och som en antioxidant, den hjälper med att minska de fria radikalernas effekt) startar metaboliska processer och/eller ökar cellproduktionen genom att förbättra hudkvaliteten och stärka vävnaden, beroende på de speciella behov hos området som skall behandlas.

Beautytek stimulerar produktionen av ATP (adenosine trifosfat), vilket är den lagrade cellulära energin som tillåter en cell att fungera. Det här utlöser i sin tur kroppens naturliga biokemiska processer. Dessa processer tillåter intracellulära vätskor att bli återställda, elektrolytnivåerna till att bli påfyllda och upptagandet av näringsämnen som dem som har beskrivits ovan. Stimuleringen av intracellulär kalcium styrker ytterligare cellbalansen och läkandet. Upptagandet av aminosyror ökar, liksom proteinsyntesen, som hjälper till med att reparera vävnaden. Blodcirkulationen och lymfans flöde ökar. Detta tillsammans gynnar balancering av cellfunktion och regenerering av celler och vävnad.

Cellulitbehandlingar förbättras genom att använda mikroströmmar för att öka blodcirkulationen, metabolismen och lymfans flöde, allt som hjälper till att bekämpa fickor av extra fett under hudens yta. Beautytek terapi gör det lättare för lymfan att röra sig till terminus genom att använda en negativ ström vid terminus och en positiv ström används för att manipulera med lymfans vätskor.

På den estetiska arenan kan Beautytek användas för att behandla symptom som muskellyftning och spänst, fastare hud, akne, ärr, läkande både före och efter operation, celluliter, fettreduktion och lymfdränering av ansikte och kropp.

Kunder får rådet att bevara sitt dagliga intag av vatten på två liter och komplementera med örtte eller juice för att spola ut de gifter som behandlingen har stimulerat till att frigöra och för att förhindra uttorkning. Motion och en balanserad diet hjälper också behandlingen.

Varje del av vår kropp består av celler och en instabilitet hos cellfunktionen beror ofta på frånvaro av motion, ohälsosam diet, gifter och några mediciner. Detta orsakar vätskeretention, kraftig fetma och hudproblem. Under behandlingens förlopp återfås homeostas i cellfunktionen. Effekten borde bli långvarig speciellt om man underhåller med behandlingar och behåller en hälsosam livsstil.

Beautytek teknologi erbjuder ett koncept som är förebyggande för yngre kunder och föryngrande för mogna kunder. Ett standardförlopp består av 12 behandlingar, 2 -3 gånger/vecka och därefter ca 1 – 2 behandlingar/halvår för att bevara resultatet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *