Ayurveda Cure Center

Byn Caniço de Baixo är hem till Madeira enda ayurvediska reträtt. Ayurveda Cure Center erbjuder äkta ayurvedisk rengöring och avkopplande botemedel samt helande modaliteter såsom osteopati, reiki, yoga och meditation.

En oas för internationella gäster med dess blygsamma och traditionellt inredda rum med privata terrasser med utsikt över grönskande trädgårdar och Atlanten. Varje dag finns en speciellt meny med ayurvediska teer och rätter tillagade med färska och lokalt odlade Madeiragrönsaker, örter och kryddor och serveras till gäster på terrassen.

De öppnade Ayurveda Cure Center 2011 och har nu åtta behandlingsrum och en 20-manna starkt team av terapeuter som alla utbildade i Ayurveda av ayurvedisk läkare och Panchakarma
specialister. Ayurveda anser människan som en enhet av kropp, själ och själ. Detta 5000-år gamla traditionen tillägnad filosofin om sund livsstil passar mycket väl på Madeira som har fantastiskt väder året runt ren luft och ett överflöd av örter och växter. Det är verkligen en plats där gäster kan koppla från sin vardag för rengöring och näring.

Centrets läkande behandlingar och ayurvediskt program anpassas för varje gäst med en detaljerad samråd med läkare i början av sin vistelse. Från detta samråd bygger men en personlig behandlingsplan som vanligtvis omfattar två behandlingar per dag samt örtteer, Ayurvediska måltider, yoga, bön, meditation, massor av vila och god sömn.

Alla behandlingar använder lokala örter och örtolja som de producerar med egna ayurvediska recept. Till exempel Rizinus-Pinda Sweda massage vilket är en äkta kroppsbehandling i vilken varma kataplasmer tillverkade av örter används på olika delar av kroppen för att lindra smärta och minska inflammation och stelhet. De gör sina kataplasmer från rizinus blad och citroner som plockas från sina egna trädgårdar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *