Ådernät

Ådernät är vener som är röda eller blåaktiga som kan uppstå på ansikte, nacke, bröst, lår, ben, Dessa blodkärl ligger precis under hudytan och kan lätt ses. Ärftlighet kan spela roll i hur de uppstår men även andra faktorer som sol, vissa sjukdomar, (rosacea), orsakar att dessa vener utvecklas.

Behövs dessa vener?
Nej. Dessa vener är extra vener som har utvecklats och behövs inte för en frisk blodcirkulation. När dessa vener försvinner återvänder blodet till det normala

Vad är portvinsmärke?
Det är ett rött till lila födelsemärke som är en samling av vener som kan utvecklas. Behandlingar kan försvaga utseended men flera behandlingar behövs över en period av 1 till 2 år.

Hur behandlas ådernät?
IPL, intensivt pulserand ljus kan ta bort dessa vener. Beroende på storlek, plats och djupet av vener.

Hur tar IPL bort vener?
Blodceller i venen absorberar ljusets energi. Värmen koagulerar blodet och venen kollapsar och försvinner med kroppens naturliga processer. Omkringligande hud berörs (förstörs) inte.

Gör behandlingen ont?
Ljuspulsen känns ofta som en snärt av gummisnodd men det behövs oftast ingen bedövning.

Hur ser jag ut efter behandlingen?
Beroende på de vener som behandlas och deras plats, blir det olika återhämntingstid, oftast ingen tid. Behandling av större vener kan ge ett blåmärke som kan finnas flera dagar. Undvikande av anti inflamatoriska mediciner, grönt te och vitamin E två veckor innan behandling minskar risken för blåmärke. Väldigt sällan uppstår blåsa elelr flagande hud.

Hur många behandlingar behövs?
Normalt är mellan 1 till 3 behandlingar för att reducera ådernät. För ansikte är behandlingarna åtskilda 3 till 4 veckor och på benen cirka 6 veckor åtskilda. Vissa områden, näsa, ben kan behöva fler behandlingar.

Kommer venerna tillbaka?
Ådror runt näsa och på benen tenderar att återkomma och nya venerutvecklas med tid. Dessa områden kan behandlas igen om nödvändigt.

Kan ådernätsbehandling bli kombinerad med andra behandlingar?
Ja, hudförynging med IPL kan ta bort ådernät och brunaktig missfärgning och förbättra hudens textur och utseende.

Vad är intensivt pulserande ljus?
IPL teknologi är en icke kirurgisk metod som förbättrar utseendet av åldrande hud och ger den ett mer yngre utseende. Eftersom den behandlar hud skador utan att förstöra hudytan finns det ingen återhämtningstid utan patienter kan återgå till normalt liv direkt efter behandlingen. Förutom ansikte är även nacke, bröst och händer behandlade ofta. IPL är en teknik och metod där ljusenergi omvandlas till värmeenergi i hudens kollagen. Metoden behandlar djupt nere i huden utan att påverka hudens ytskikt.

Hur fungerar IPL?
IPL är intensiva ljuspulser som oftas ges från urladdning av blixtrör. IPL består av ett mycket starkt ljus som är kontrollerat och består av vissa våglängder. Ett optiskt filter kan bytas för att ha korrekta våglängder beroende på problem och de komponenter av huden som man önskar att behandla. Energin i färgerna absorberas av förger av hudens komponenter till exempel brunt för brun missfärgning av hud, rött för tunna blodådror. Kroppens läkningsprocess tar över och absorberar rött och stimulerar tillväxt av nytt kollagen. Optiska filter anpassas för ditt specifika hudproblem och din hud ser yngre och fräschare ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *